Zapojte sa do výtvarnej súťaže UNESCO na tému Klimatická zmena

Centrum svetového dedičstva UNESCO v Paríži vyhlásilo súťaž Patrimonito International Storyboard Competition 2022“. Táto medzinárodná výtvarná súťaž je určená pre mládež vo veku 12 – 18 rokov a témou tohto ročníka je Klimatická zmena.

Program vzdelávania o svetovom dedičstve už takmer dvadsať rokov vytvára karikatúry o svetovom dedičstve určené pre deti. Animovaný seriál s názvom Patrimonito’s World Heritage Adventures bol uvedený v roku 2002 a predstavuje kreslenú postavičku s názvom Patrimonito, ktorá pomáha deťom dozvedieť sa o lokalitách svetového dedičstva a výzvach, ktorým čelia, a zároveň navrhuje riešenia, ktoré pomôžu tieto pamiatky zachovať. Tieto krátke animované filmy majú zmobilizovať mladých ľudí, aby sa aktívne podieľali na ochrane svetového dedičstva. Mladí ľudia môžu vyjadriť svoje nápady prostredníctvom kresieb vo forme storyboardu a zaslať ich UNESCO v Paríži.

Najlepšie storyboardy vyberie medzinárodná porota a profesionálne sa spracujú do animovaných rozprávok, ktoré sa budú šíriť po celom svete. Všetky informácie o súťaži nájdete TU alebo na tomto linku: https://whc.unesco.org/en/patrimonito-2022/, vrátane podrobného návodu, ako storyboard vytvoriť a zaslať ho do súťaže.

Termín na zaslanie súťažných prác je do 30. septembra 2022 na emailovú adresu: PatrimonitoCompetition@unesco.org 

zdroj: minedu.sk

foto: freepik

Ďakujem Prešov!


Stránka bude pre mobilné zariadenia dostupná v najbližsích okamihoch.