Systém e-Test je dostupný pre všetky školy

 

Národný ústav certifikovaných meraní (NÚCEM) pre siedmakov, ôsmakov, deviatakov a aj pre stredoškolákov, ktorí sa v tomto období vzdelávajú online, sprístupnil od apríla širokú ponuku elektronických testov, prostredníctvom Systém e-Test. Testy sa zameriavajú na rôzne typy gramotností – čitateľskú, matematickú, prírodovednú, finančnú či štatistickú.  Ich cieľom by malo byť zopakovanie učiva a upevňovanie medzipredmetových vzťahov a gramotností žiakov.  
Konkrétne stredoškoláci z gymnázií aj stredných odborných škôl si môžu svoje vedomosti a prepojenie poznatkov z rôznych predmetov overiť v testoch zo štatistickej, finančnej či prírodovednej gramotnosti. Čitateľská gramotnosť je k dispozícii tak žiakom zo slovenských škôl, ako aj žiakom zo škôl s vyučovacím jazykom maďarským. Žiaci na gymnáziách a stredných odborných školách si môžu overiť aj jazykové kompetencie v testoch z anglického a nemeckého jazyka na úrovni B1. Pre všetkých žiakov sú k dispozícii aj dva zábavné testy.

Viac informácií je zverejnených na https://www.minedu.sk/nucem-pripravil-elektronicke-testy-na-upevnovanie-gramotnosti-ziakov/ .
Dobrou správou je, že aj školy, ktoré nemajú licencie, môžu požiadať o prístup do systému e-Test a využiť moduly učiteľského testovania a školských e-testovaní, ktoré  v systéme ponúka NÚCEM.
Bližšie usmernenia súvisiace s ponukou jarných školských e-testovaní sú uvedené tu:
http://www.etest.sk/e-testovanie-jar-2020/.
Viac informácií učitelia nájdu na stránke Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania http://www.etest.sk/.
-io-
Foto: freepik

Ďakujem Prešov!


Stránka bude pre mobilné zariadenia dostupná v najbližsích okamihoch.