STAVBA ROKA 2022 - NOMINOVANÁ JE AJ SŠŠ V POPRADE

Je tu ďalší ročník celoštátnej verejnej súťaže realizovaných stavieb na Slovensku Stavba roka, ktorá začala svoju tradíciu ešte v roku 1995. Tento rok v nej má svoje horúce želiezko aj Prešovský samosprávny kraj – unikátnu Strednú športovú školu v Poprade, ktorú v školskom roku 2022/2023 odovzdal do užívania a ihneď pritiahla pozornosť širokej verejnosti aj odborníkov.

ACTIVE ZONE - SŠŠ Poprad predstavuje unikátny komplex školy s viacerými športoviskami a internátom, ktorým sa podarilo vytvoriť jedinečné podmienky pre výchovu a vzdelávanie nadaných športovcov. Ide o moderný nadštandardne vybavený areál, pripravený poskytnúť veľmi solídne zázemie i mládežníckym reprezentáciám v mnohých druhoch športu, vrátane hokeja.

Stavba má aj celospoločenský význam s vplyvom na budúcnosť mládežníckeho športu regionálneho i nadregionálneho významu. Za jeho architektonickým riešením stoja architekti Miloslav Dulík a Branislav Rzyman, hlavným zhotoviteľom je firma Keraming.

HLASUJTE: Stredná športová škola, Poprad sa uchádza tiež o cenu Cenu verejnosti. Zahlasovať za ňu môžete na odkaze: https://stavbaroka.zoznam.sk/.../active-zone-stredna....

A to do 19. marca 2023.

Zdroj: stavbaroka.sk

Ďakujem Prešov!


Stránka bude pre mobilné zariadenia dostupná v najbližsích okamihoch.