Rozbehni sa! v Prešovskom kraji

Rozbehni sa!

V tomto roku odštartuje pilotná spolupráca Prešovského samosprávneho kraja s iniciatívou Rozbehni sa! Cieľom tejto spolupráce je podpora podnikateľského ducha obyvateľov PSK. K nadviazaniu spolupráce motivovali výsledky, ktoré Rozbehni sa! v Prešovskom kraji dosiahlo v uplynulých rokoch.

Iniciatíva Rozbehni sa! pomáha hľadať dobré nápady a overovať, či sú dostatočne dobré, aby z nich mohol byť fungujúci biznis. Nábor nápadov prebieha každoročne. Účastníci postupne vypracovávajú zadania, na základe ktorých prebieha užšia selekcia. Najlepšie nápady sa môžu dostať až do podnikateľského inkubátora, v ktorom ďalej pracujú na prototypoch, predajných weboch a získavajú prvých zákazníkov. Každý tím či jednotlivec je vedený skúseným mentorom.

Do projektu sa dosiaľ zapojilo tiež 12 stredných škôl (aj z PSK)  a jedná vysoká škola, vďaka ktorým sa rozvojové príležitosti od Rozbehni sa! dostali k stovkám študentov. V roku 2021 chce iniciatíva okrem iného pracovať aj na širšom zapojení stredných škôl.

Zoznam nápadov z Prešovského kraja, ktoré v posledných rokoch excelovali.

BIKEMI // výroba drevených bicyklov

HACHAI(R) // sedacie vankúše vytvorené z 90% (Vášho) odpadového materiálu

Project::ADK // softvér zameraný na zvýšenie efektívnosti vyučovania

predmetu Administratíva a korešpondencia

ESENCIT // mobilná aromaterapia

RescueRoom // kurz prvej pomoci, ktorý Vás pripraví na každú situáciu 

Celkové výsledky Rozbehni sa!

Napriek nepriaznivej podnikateľskej situácii sa v roku 2020 podarilo celkovo naštartovať rôznorodé nápady z celého Slovenska. Vďaka rozsiahlym kampaniam sa do programu zapojili rekordné počty záujemcov.

  • Vyše 5000 študentov na stredných a vysokých školách sa vďaka sieti R! ambasádorov dozvedelo o rozvojových príležitostiach od Rozbehni sa!
  • Vyše 1000 ľudí absolvovalo Prípravku, 30-minútový kurz o základnej filozofii testovania a rozbiehania nápadov.
  • Vyše 300 tímov alebo jednotlivcov prihlásilo svoj nápad do Rozbehni sa!
  • Vyše 100 z nich zvládlo úvodné zadanie, obsahujúce napríklad biznis model, demo slide, zákaznícky prieskum či biznis kalkulačku.
  • Vyše 40 z nich svoj nápad úspešne otestovali, tzn. po úvodnom zadaní prešli do podnikateľského inkubátora, kde ďalej pokračovali v práci na prototypoch, predajných weboch a online kampani, pričom ich odborne sprevádzali skúsení mentori a tím Rozbehni sa!, výsledkom čoho boli prvé objednávky.

O Rozbehni sa!

Rozbehni sa! pomáha ľuďom nájsť nápad a overiť si, či je dostatočne dobrý na to, aby z neho mohol byť fungujúci biznis. Misiou Rozbehni sa! je naučiť 100 000 ľudí z celého Slovenska základy rozbiehania nápadov skôr, ako sa postaví diaľnica do Košíc.

  • Ak chcete pochopiť základnú filozofiu testovania biznis nápadov a podnikania bez rizika a s minimálnym štartovacím kapitálom, absolvujte bezplatný 30-minútový kurz na www.rozbehnisa.sk/pripravka.
  • Ak chcete nazrieť do kuchyne rozbiehačom, ktorí pilne pracujú na svojich nápadoch v reálnom čase, pozrite si ich príbehy na www.rozbehnisa.sk/live.
  • Ak máte biznis nápad, ktorý by ste chceli otestovať, môžete ho prihlásiť na www.rozbehnisa.sk/prihlas-napad.

zdroj: rozbehni sa!, foto: freepik

-io-

Ďakujem Prešov!


Stránka bude pre mobilné zariadenia dostupná v najbližsích okamihoch.