REKONŠTRUKCIE SŠ PSK - ČASŤ 6.: Školský internát Poprad

Dormitory room with roommates, bunk, computers, table, loudspeakers, bookshelves Free Vector

V Školskom internáte v Poprade sa môžu žiaci tešiť na nový nábytok a zmodernizovanú posilňovňu i jedáleň.

Župný školský internát na Karpatskej ul. v Poprade s kapacitou 250lôžok poskytne od nového školského roku študentom stredných a vysokých škôl ubytovanie v zmodernizovaných priestoroch. 

S výmenou, resp. modernizáciou zariadenia v ubytovacom trakte sa začalo po skončení karantény v zariadení začiatkom júna tohto roku. Od apríla do mája 2020 bol totiž internát Ministerstvom vnútra SR v spolupráci s PSK vyčlenený pre potreby karanténneho ubytovania repatriantov. Za za ten čas ubytoval vyše 480 navrátilcov z rôznych krajín – čo je najviac spomedzi všetkých karanténnych centier PSK.

Realizácia modernizácie je ukončená, študenti sa tak môžu tešiť na nové, atraktívne izby s novým nábytkom. Navyše sa v internáte zmodernizovala aj posilňovňa a aktuálne práce prebiehajú i na interiéri internátnej jedálne, kde zatiaľ prebehla demontáž a maliarske úkony. Súčasťou modernizácie tu má byť prísun jedálenského zariadenia a montáž výdajového pultu. Práce by mali byť ukončené do 28. augusta.

Školský internát v Poprade poskytuje ubytovanie v izbách bunkového systému a dvojposteľových s vlastným sociálnym vybavením a tiež celodenné stravovanie priamo v budove. Pre ubytovaných žiakov sú tu vytvorené tie najlepšie podmienky – v internáte sa nachádza stolnotenisová miestnosť, biliard, zmienená posilňovňa, spoločenská miestnosť, klubovne s TV, kuchynka či knižnica.

foto: ŠI Poprad, freepik

-io-

Ďakujem Prešov!


Stránka bude pre mobilné zariadenia dostupná v najbližsích okamihoch.