REKONŠTRUKCIE SŠ PSK - ČASŤ 4.: Internát pri SOŠ technickej Prešov

Ako zmenil svoj vzhľad takmer 50 ročný internát pri Strednej odbornej škole technickej v Prešove?

Na fasáde tohto školského internátu neboli realizované žiadne rekonštrukčné práce od jeho spustenia do prevádzky v roku 1971. Lodžie boli najmenej 2️0️ rokov po dobe životnosti. Niesli známky výrazného opotrebovania z dôvodu každodenného používania či poveternostných vplyvov. V dôsledku toho tu dochádzalo k zatekaniu vody do obvodového plášťa, čo malo za následok opadávanie omietky a otvorilo cestu tvorbe plesní.

Na budove školského internátu sa ešte v roku 2019 začalo s realizáciou jeho zateplenia, na ktoré Prešovská župa vyčlenila viac ako 165 tisíc eur. So zatepľovacími prácami sa tu finišovalo práve počas pandémie koronavírusu, kedy boli župné SŠ zatvorené.

Postupne sa tu vykonal️o:

- zateplenie,

- reprofilácia poškodených častí betónových konštrukcií,

- oprava zábradlia,

- výmena vodiča bleskozvodu,

- doplnenie zateplenia ostenia,

- zrealizovali sa komplet povrchové nátery.


Internát s kapacitou 3️2️0️ lôžok sa tak môže pýšiť novou, modernejšou a atraktívnejšou fasádou.

V budove internátu sa nachádza 9 študovní, školská a internátna knižnica- mediálna miestnosť a študovňa, 9 spoločenských miestností, 8 kuchyniek, klubovňa-čitáreň a posilňovňa. Jeho súčasťou je aj športový areál s dvomi telocvičňami, školská jedáleň a bufet. Na zabezpečenie výchovno-vzdelávacej činnosti sú k dispozícii počítače, laserové tlačiarne, kopírovacie stroje, telovýchovné náradie a náčinie

SOŠ technická je moderná vzdelávacia inštitúcia so 70 ročnou tradíciou, ktorá ponúka jedinečné a kvalitné vzdelávacie programy technického zamerania.

foto: freepik, SOŠ technická Prešov

-io-

Ďakujem Prešov!


Stránka bude pre mobilné zariadenia dostupná v najbližsích okamihoch.