REKONŠTRUKCIE SŠ PSK - ČASŤ 3.: SOŠ Garbiarska Kežmarok

Na Strednej odbornej škole Garbiarska Kežmarok sa v týchto dňoch finišuje s rekonštrukčnými prácami, ktoré sa začali realizovať už počas vyhlásenej pandémie. Novú tvár získava i historická časť SOŠ Kežmarok

Škola bola v posledných mesiacoch školského roka prázdna a vyučovanie tu prebiehalo dištančnou formou. Vzniknutú situáciu využili naplno a začali s rekonštrukciou a modernizáciou elektroinštalácie budovy teoretického vyučovania na ul. MUDr. Alexandra 56 za 215-tisíc eur a rekonštrukciou vnútorných stropov taktiež v hodnote 215-tisíc eur. Krajšiu tvár získala okrem novšej aj historická, takmer 140 ročná časť školy.

V rámci prác sa tu vykonala:

- výmena elektroinštalácie

- znižoval sa strop

- urobili sa vysprávky a maľby

- v kabinetoch sa položili nové podlahoviny

- nasledovalo upratovanie a práce na zariadení.

Celá stavba by mohla byť ukončená v predstihu už okolo 20.8., aby mohli žiaci zasadnúť do lavíc vo vynovených, zmodernizovaných priestoroch.

Škola pritom drží tempo v stálej rekonštrukcii a budovaní už niekoľko rokov. Dôležitým prvkom je aj to, že na stavebných prácach sa veľkou mierou podieľajú jej študenti, ktorí ich vykonávajú v rámci svojej odbornej praxe pod vedením majstrov odbornej výchovy. Na škole je 50% rómskych žiakov, škola však s nimi dokáže pracovať a vie z nich vychovať šikovných remeselníkov️.

SOŠ Kežmarok patrí medzi najdynamickejšie sa rozvíjajúce školy v celom regióne. Disponuje moderne vybavenými učebňami s využitím IKT a ponúka prax v moderne vybavených školských dielňach a súkromných firmách🤝. Škola už viackrát zabezpečovala zasadnutia mestského zastupiteľstva a taktiež štyrikrát komplexne výjazdové rokovania vlády SR.

foto: SOŠ Kežmarok, freepik

-io-

 

Ďakujem Prešov!


Stránka bude pre mobilné zariadenia dostupná v najbližsích okamihoch.