REKONŠTRUKCIE SŠ PSK - ČASŤ 12.: SOŠ hotelová Horný Smokovec

SOŠ hotelová Horný Smokovec má novú oddychovú miestnosť a zrekonštruované vykurovanie

Rekonštrukciou prešiel pôvodný byt školníka. Výsledkom je nová zasadacia miestnosť s kuchynkou a oddychová miestnosť, ktorá slúži žiakom školy a ponúka im ideálny priestor na relax a čítanie. Zrekonštruovalo sa tu aj vykurovanie - konkrétne sa v rámci rekonštrukčných prác na vykurovaní pristúpilo k obnoveniu kotolne a radiátorov v budove, čo prispelo k zvýšeniu komfortu v triedach a v celej škole.

SOŠ hotelová v Hornom Smokovci je škola s bohatou históriou, úzko špecializovaná na gastronómiu v odbore kuchár a čašník – servírka. Škola reaguje na dynamický rozvoj cestovného ruchu v tatranskom regióne a spolupracuje s tunajšími hotelmi, čo je zárukou výučby najmodernejších trendov v hotelierstve a gastronómii. Praktické vyučovanie realizuje v najlepších tatranských hoteloch, zapojená je do duálneho systému vzdelávania.
Mnohí z absolventov školy sú úspešní hotelieri doma i v zahraničí, k čomu prispela vzájomná a profesionálna spolupráca s odbornými inštitúciami na Slovensku aj za jeho hranicami.
Škola sa nachádza v krásnom prostredí Vysokých Tatier a svojou nadmorskou výškou cca 960 m n.m. je najvyššie položenou strednou školou na Slovensku.

foto: freepik, SOŠ hotelová H. Smokovec

-io-

Ďakujem Prešov!


Stránka bude pre mobilné zariadenia dostupná v najbližsích okamihoch.