PROJEKT RMPK - Ako nájsť v duši znova úsmev?

Občianske združenie Rada mládeže Prešovského kraja spustilo pred časom projekt, ktorý je zameraný na pomoc (nielen) mladým ľuďom zvládať záťažové situácie v ich živote.

Pandémia a psychické zdravie

Počas pandémie zažilo množstvo mladých ľudí odcudzenie od svojich blízkych - kamarátov, rodiny. V roku 2020 realizovala Rada mládeže Slovenska prieskum “Mladí a korona”, vďaka ktorému zistila, že práve pandémia prehĺbila a zhoršila množstvo neriešených psychologických problémov u mladých ľudí. Medzi najčastejšie z nich patria: nervozita (72 %), podráždenie (67 %), úzkosť (44 %) a bezmocnosť (42 %). Spozorovali ste tieto problémy na sebe alebo svojich blízkych? Čo s tým?

Nájdite vo svojej duši znova úsmev

Séria diskusií a podcastov “Ako nájsť v duši znova úsmev” chce pomôcť mladým ľuďom vysporiadať sa s psychickými problémami v ich živote tým, že im poskytne základné poznatky z oblasti psychohygieny. Vďaka nim by sa mali naučiť praktické tipy a triky ako môžu zvládať rôzne záťažové situácie. Témy - ako zvládať konflikty, ako sa nenechať zmanipulovať, či šikanovať, ako nadväzovať zdravé vzťahy a pod. - nie sú určené len pre mladých, ale pre kohokoľvek, kto ich potrebuje.

 

Dokopy pôjde o sedem diskusií v spolupráci s odborníkmi z Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie. Najbližšie budú organizátori diskutovať s Dominikou Rajznerovou z IPčka na tému “Čo robiť, keď to doma šramotí?”, a to 26.9.2022 o 18:00 v prešovskom klube Wave. Všetky diskusie si je možné vypočuť na streamovacích platformách Spotify a Google Podcasts pod názvom “Ako nájsť v duši znova úsmev”.

Viac informácii o plánovaných diskusiách nájdete na webstránke a sociálnych sieťach Rady mládeže Prešovského kraja.

Link Spotify: https://lnk.sk/jwgr

Link Google Podcasts: https://lnk.sk/oxxy

-RMPK-

foto: freepik

 

Ďakujem Prešov!


Stránka bude pre mobilné zariadenia dostupná v najbližsích okamihoch.