NAŠI ŠTUDENTI POMÁHALI POČAS TÝŽDŇA DOBROVOĽNÍCTVA

Parádne sa odštartovali s Týždňom dobrovoľníctva v Prešove a pridali pomocnú ruku, tam, kde bola potrebná, žiaci župných stredných škôl. Neváhali pritom pomáhať ani v sobotu.

Práve v sobotu sa zopár statočných a ochotných bojovníkov z tercie a o niečo viac zo sekundy z Gymnázia J. A. Raymana v Prešove vybralo pomôcť Regionálnemu centru SLOBODY ZVIERAT, ktorá pripravuje ÚTULOK PRE MAČKY v Nižnej Šebastovej, v časti Išľa. Maľovali lavičky, kamene, kmene, stavali hmyzí hotel. Neskôr ich zapriahli do náročnejšej práce – vytrhávania buriny, hrabania trávy, prenášania konárov. Potešilo ich posilňujúce občerstvenie vo forme bábovky, koláčikov, minerálky a čaju. Všade panovala dobrá nálada a pracovná atmosféra. Sú radi, že zo zarasteného pozemku pomohli vytvoriť pekné miesto, kde sa mačkám bude určite páčiť.

Žiaci župnej SPŠ stavebnej Prešov navštívili Komunitné centrum Tobiáš na Solivare, aby sa ako dobrovoľníci zapojili a pomohli im skrášliť okolie. Počasie im síce neprialo, ale prežili super deň so super ľuďmi. Určite sa tam vrátia, lebo vždy je čas pomáhať.

Tretiaci z SOŠ technickej Prešov svojou ochotou a trpezlivosťou prispeli k skrášleniu areálu OZ NÁDEJ, na Važeckej ulici v Prešove a poskytli aj exkluzívny rozhovor o svojom dobrovoľníctve pre televíziu.

"Dobrovoľníci nie sú platení nie preto, že sú bezcenní, ale preto, že sú na nezaplatenie."

Všetkým našim žiakom ĎAKUJEME.

Ďakujem Prešov!


Stránka bude pre mobilné zariadenia dostupná v najbližsích okamihoch.