NA ŠKOLSKEJ KONFERENCII PREDSTAVILI NOVINKY V POĽNOHOSPODÁRSTVE

Študenti, učitelia, zamestnávatelia i predajcovia sa stretli na stredajšej konferencii zameranej na poľnohospodársku oblasť. Cieľom podujatia bolo prepojiť teóriu s praxou a ukázať žiakom, že toto odvetvie ponúka aj moderné sofistikované riešenia.

Trendy a vývoj technológií v poľnohospodárstve s prepojením na trh práce – aj o tom sa hovorilo v stredu 22. júna na druhej sektorovej konferencii v rámci Národného projektu Zlepšenie stredného odborného školstva v Národnej kultúrnej pamiatke v Múzeu Solivar v Prešove.

Podujatie pod gesciou Prešovského samosprávneho kraja bolo zamerané na problematiku autonómnej techniky, presného navádzania a robotiky v poľnohospodárstve. Zúčastnilo sa ho približne 150 účastníkov z radov pedagógov, študentov, zamestnávateľov a predajcov z rôznych kútov Slovenska.

Súčasťou konferencie bola tiež výstava modernej autonómnej techniky, dronov, lietadla, autonómneho robota a traktorov. Nechýbali praktické ukážky práce s dronom a s autonómnym robotom.

Hlavným cieľom podujatia bolo prepojenie teórie s praxou, teda školstva so zamestnávateľmi. Na konferencii sa poukázalo na to, že poľnohospodárstvo sa v posledných rokoch výrazne transformovalo a ponúka sofistikované riešenia a efektívne možnosti na rozvoj technických, informačno-komunikačných a programátorských zručností.

-io

foto: freepik

 

Ďakujem Prešov!


Stránka bude pre mobilné zariadenia dostupná v najbližsích okamihoch.