Mládežnícke organizácie pozor! Do 1.9. môžete žiadať o špeciálny grant

Európska nadácia pre mládež sa v rámci schémy pilotných aktivít rozhodla vyhlásiť špeciálnu grantovú výzvu ako reakciu na súčasnú krízu spojenú so šírením vírusu COVID-19. Tá každodenne ovplyvňuje životy všetkých Európanov a jej následky budú citeľné aj počas niekoľkých nasledujúcich mesiacov.

Oprávnenými žiadateľmi v tejto špecifickej výzve sú národné alebo lokálne mládežnícke organizácie z partnerských krajín vrátane Slovenska. Sumou až 10 000 eur môžu byť podporené aktivity prejavujúce solidaritu a podporu osobám ovplyvneným krízou COVID-19.

.Podporené môžu byť aktivity prejavujúce solidaritu a podporu osobám ovplyvneným krízou COVID-19. Pôjde najmä o aktivity, ktorých cieľom bude:

  • Pomoc ohrozeným skupinám ako sú ľudia bez domova, utečenci, žiadatelia o azyl, osoby s postihnutím, osoby žijúce izolovane alebo vo vylúčených komunitách;

  • Pomoc v rámci zdravotníckych, sociálnych a vzdelávacích služieb;

  • Zvyšovanie povedomia a vzdelávanie na tému dôležitosti ľudských práv v odozve na krízu COVID-19.

EYF ponecháva výzvu živú počas celého roka a aktuálny termín na predkladanie žiadostí je 1. september 2020. Ministesrtvo školstva, vedy, výskumu a športu SR upozorňuje záujemcov, že oprávnené predkladať projekty sú len registrované organizácie. V súčasnosti je o registráciu veľký záujem, a preto je nutné o ňu požiadať v dostatočnom časovom predstihu.

Viac informácií nájdete tu: https://www.minedu.sk/specialna-grantova-vyzva-pre-mladeznicke-organizacie-reagujuca-na-koronakrizu-dalsi-predkladaci-termin-1-september-2020/

zdroj: minedu, foto: freepik

-io-

Ďakujem Prešov!


Stránka bude pre mobilné zariadenia dostupná v najbližsích okamihoch.