Do e-testovania sa najviac zapojil Prešovský kraj

V čase dištančného vzdelávania počas koronavírusovej pandémie využilo v apríli a máji ponuku elektronických testovaní až 14 000 žiakov základných a stredných škôl na Slovensku. Celkovo žiaci vyplnili viac ako 26 000 e-testov z rôznych typov gramotností, matematiky, vyučovacích a cudzích jazykov. Tie pripravil Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM). Do e-testovania sa zapojilo takmer 8 400 žiakov základných škôl a viac než 5 600 stredoškolákov. Pre veľký záujem škôl je testovanie predĺžené až do polovice júna.

Najviac sa do aprílového a májového e-testovania zapájali žiaci z Prešovského kraja  (vyplnili 6 530 e-testov), žiaci Nitrianskeho kraja (vyplnili 4 718 e-testov) a Žilinského kraja (vyplnili 4 143 e-testov). 

V ponuke e-testovaní v jarných mesiacoch 2020 dominovali testy čitateľskej, matematickej, prírodovednej, finančnej, štatistickej gramotnosti. Žiaci mali k dispozícii aj testy z matematiky a vyučovacích jazykov, ako aj testy na overovanie jazykových zručností z anglického a nemeckého jazyka.

Systém E-test budú môcť využívať žiaci a školy až do polovice júna, a to buď po opätovnom návrate do škôl alebo aj dištančne počas online vzdelávania. Viac informácií je uvedených na http://www.etest.sk/e-testovanie-jar-2020/.

Zdroj a foto: minedu, foto na titulke: freepik

Ďakujem Prešov!


Stránka bude pre mobilné zariadenia dostupná v najbližsích okamihoch.