COVID -19: Mobilné dáta navyše pre učiteľov v dištančnom vzdelávaní

Po tom, čo sa epidemiologická situácia v súvislosti s ochorením Covid-19 na Slovensku zhoršila, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR sa dohodlo so všetkými mobilnými operátormi na navýšení mobilných dát a volaní pre učiteľov. 

Od 22. októbra bol spustený na stránke, kde školy vypĺňajú COVID školský semafor, zber mobilných telefónnych čísel. Každý riaditeľ sa prihlási pod svojím EDUID a môže požiadať o aktiváciu hlasových a dátových služieb na mobilných číslach učiteľov.  Učiteľom, ktorých riaditelia prihlásia do systému, budú navýšené dáta bez ohľadu na operátora o minimálne 10 GB mesačne a takisto im budú aktivované neobmedzené hlasové volania. Aby systém nebol zneužitý, prístup dostanú len riaditelia a tí budú zodpovední za nahlasovanie len tých učiteľov, ktorí realizujú dištančné vzdelávanie. Zároveň, operátori pri každom čísle overia, či daný učiteľ reálne vykonáva dištančné vzdelávanie a v prípade zneužitia bude vyvodená zodpovednosť.

Do konca roka 2020 poskytujú operátori tieto služby bezodplatne. K 24. októbru sa do systému prihlásilo viac ako 2 000 učiteľov.

https://www.minedu.sk/ucitelia-v-distancnom-vzdelavani-dostanu-mobilne-data-navyse/

Zdroj: minedu.sk, foto: freepik

-io-


 

Ďakujem Prešov!


Stránka bude pre mobilné zariadenia dostupná v najbližsích okamihoch.